Opel/Vauxhall и Renault оповестиха производствените центрове за следващото поколение на моделите Vivaro и Trafic

Общи 04 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1945 посещения | без коментари

Източник: www.opel.bg

Рюселсхайм/Булон-Биланкур. Opel/Vauxhall и Renault съобщиха производствените центрове за следващото поколение на успешните модели Opel/Vauxhall Vivaro и Renault Trafic. Началото на производството трябва да стартира през 2013 година.

Производство в Лутън
Opel/Vauxhall потвърди, че ще произвежда следващото поколение Vivaro в Лутън, в Обединеното Кралство. По този начин заводът в Лутън ще продължи да играе важна роля в производствената структура на Opel/Vauxhall.

Производство в Сандовил
Renault ще произвежда в Сандовил следващото поколение на модела Trafic, както и следващото поколение на версията H2 на Opel Vivaro. Както бе оповестено по-рано, производството на новия фургон в завода в Сандовил се очаква да достигне капацитет от 100,000 броя на година след като в гамата бъдат включени всички версии.

Дългосрочно партньорство
Обявената информация следва предишно съвместно съобщение на Opel/Vauxhall и Renault от септември 2010 година, когато и двете компании се договориха да продължат своето успешно сътрудничество в сегмента на лекотоварните автомобили.

Кооперирането датира от 1996 година, когато бе дадено начало на производството на първото поколение на Opel/Vauxhall Movano и Renault Master. Оттогава сътрудничеството бе разширено и вече включва и Vivaro/Trafic, а междувременно е факт и второто поколение на Movano/Master. През 2010 година бе представено новото поколение на Renault Master и Opel/Vauxhall Movano, като гамата бе разширена с включване на версии със задно предаване и някои заводски оборудвани модели със специално предназначение.

Актуалните модели Vivaro и Trafic бяха представени за първи път през 2001 година, а до края на 2010 година са произведени над 1.25 милиона от тях. Двата идентични в технично отношение автомобила са съвместно разработени и произвеждани в заводи на Opel/Vauxhall и Renault-Nissan, но имат независим маркетинг и се продават отделно в съответните дистрибуторски мрежи на марките.

# # #


За Renault VU: Renault е пазарен лидер в сегмента на лекотоварните автомобили в Европа за последните 13 години, а пазарният му дял през 2010 година се увеличи на 15.9% в сравнение с 14.8% през 2009 година. Този ръст се дължи най-вече на представянето на три нови модела през 2010 година: новия Master, новия Trafic и Kangoo Express Maxi. През 2010 година, Renault Trafic постигна своите най-добри пазарни резултати, достигайки пазарен дял от 16.4%. Гамата от лекотоварни автомобили на Renault сега включва модели с товарен обем между 2 и 22 м³, като по този начин има амбицията да задоволи всички нужди на бизнес клиентите.

За Opel: Opel, един от най-големите европейски производители е основан през 1862 година в Рюселсхайм, Германия. Opel и тясно свързаната с нея английска компания в рамките на GM, Vauxhall, продават автомобили в над 40 държави. Компанията разполага с 11 завода за автомобили, задвижващи системи и компоненти и три развойни центъра в 6 държави. Общият брой на служителите му е 40,000 към декември 2010 година. През 2010 година, Opel продаде над 1.1 милиона леки и лекотоварни автомобила в Европа, достигайки пазарен дял от 6.2 процента. С пазарното представяне на електрическия Opel Ampera към края на 2011 година, Opel ще постави началото на нов сегмент на европейския автомобилен пазар и ще утвърди ролята си на основоположник на нови насоки в авангардните мобилни решения.

 
Ключови думи:   ba, bd, bg, h2, opel vauxhall, opel vivaro, renault, renault trafic, vauxhall vivaro
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте